onsdag 30 november 2011

Lugnet efter stormen



Idag först kom jag upp efter stormen och möttes av detta! Min fina paradgran som stod så stolt vid personalinfarten... mitt av! Så synd! Vad gör man med toppen? Är det någon som har 5 meters takhöjd hemma som behöver julgran? Är kommungranarna redan uppe på torgen runt omkring?




För övrigt var söndagen spännande. Strömmen gick just som en gäst skulle knappa in sin pinkod i kortläsaren. Sen blev det brasa och stearinljus ett tag. När jag körde hem tog jag vägen ner om Ljungbyhed och runt åsen, istället för att köra över Knutstorp som jag brukar. Ett klokt val såg jag idag, det var en hel del träd bortröjda från Knutstorpsvägen.

Men nu skiner solen från en klarblå himmel och när jag är klar med pepparkaksbaket så ska jag ge mig ut en lååång runda!

lördag 26 november 2011

Första advent

...är det öppet 12-17 och vi har pyntat lite!




och det finns väldigt goda saffranssnurror, en variant med kardemumma och en med mandelmassa och valnötter! Välkomna!

tisdag 15 november 2011

Sveriges Sista Snöslunga?


Ja, man kan undra... Sverige verkar förbereda sig på ännu en vargavinter för det går nästan inte att få tag på en snöslunga. Allt som affärerna beställt inför säsongen är redan borta. Och då beställde dom ändå rejält många fler än förra året enligt uppgift.

Nu har jag trots detta lyckats lägga vantarna (hehe) på denna fina Stiga Blizzard. Enda problemet är att den finns 30 mil uppåt, strax norr om Kalmar. Hur ska jag få hit den? DHL var hutlöst dyrt så det funkar inte. Tips nån?

måndag 14 november 2011

Kändisspaning i Klåveröd


Min favoritpolis var här och åt en äggokaviarmacka igår. Civilklädd. Tänka sig!

lördag 12 november 2011

Ett hedersuppdrag

(Jag har frågat om jag fick lov att blogga om detta.)

För någon vecka sedan blev jag kontaktad av tre syskon som undrade om det var möjligt att ha en minnesstund för sin kära pappa som hastigt och oväntat gått bort. Han var en aktiv man som älskade friluftsliv och vandring och tillbringat mycket tid i Klåveröd. Nu ville de samla släkt och vänner här för att minnas och ta avsked. Lite soppa och bröd, kaffe och tårta för ca 50 – 60 personer.

Naturligtvis svarade jag ja till detta hedersuppdrag. Särskilt som jag själv fick nöjet att träffa denne trevlige man för bara en månad sedan när han kom och fikade med sin son och sitt barnbarn. Han var så sympatisk och tyckte att mitt ställe blivit så fint. Han förhörde sig till och med om det gick att hyra stället för att ha 80-årskalas om några år!

Men… så många människor på en gång… det kommer inte att finnas sittplatser till alla!
- Inga problem, sa syskonen, det löser sig. Några får stå, det är inga besvärliga människor.

Sen gick några dagar och jag fick reda på att de skulle bli 76 – 80 istället… lite svårt att dra sig ur, så vad gör man? Tar ledigt från skolan, planerar, organiserar, förbereder och kallar in Mim!

Hur det gick? Tack vare Mimsan gick det jättebra, vilket team vi var i köket! Alla fick inte sitta, men alla fick mat och dryck och umgås. Och det var så rara människor. Man förstår att det var en fin och omtyckt man med sådana vänner och släktingar!


Gästköket var helt intäckt med fina bilder på huvudpersonen.


Det blir lite soppa till 80 personer!


Och 4 gigantiska tårtor från Annes konditori i Ljungbyhed.


Och bästa Mimsan! Jag hann inte ens tänka att nu behöver det och det göras. Det var redan gjort!

tisdag 8 november 2011

"Quitting my day job!" eller "Jag har sagt upp mig!"


Och då menar jag inte från min tjänst som VD, bagare, städerska, frukostvärdinna, ekonomiansvarig, PR-kvinna etc etc på ovan nämnda vandrarhem. Nej, jag slutar mitt lärarjobb till jul, efter 14 år. Det känns roligt och spännande men också lite sorgligt. Jag kommer att sakna mina elever och kollegor. Kom och hälsa på kära ni!
( men alltså, "anställnings dag"... det känns ju som om vi svensklärare behövs i kommunen...)


Sen har jag börjat med lite "inredningsfinlir" som jag tänkt på länge; gjort en snyggare öppetskylt och målat en uppmaning på väggen!

fredag 4 november 2011

Nya (provisoriska) öppettider


Det är mycket att stå i just nu. Både på skolan, på vandrarhemmet och privat.
Så från och med nu och året ut har CAFÈET ENDAST ÖPPET SÖNDAGAR 12-17!
Men då är det väldigt öppet och ni är väldigt välkomna!

onsdag 2 november 2011

Vilken årstid är bäst på åsen?


Kan vara hösten, den är i alla fall bra, och vacker!


Två vandringsglada elever från Ljungbyhedsskolan kom förbi på sin tredagarstur över åsen med övernattningar i vindskydd. Tufft i November! Men de var väl utrustade!


Och inomhus är det också vackert!