måndag 23 april 2012

Vita slingan

Börjar strax runt knuten, och är väldigt omväxlande och trevlig. Jag går gärna medurs från vandrarhemmet och då blir turen ungefär såhär; Först är det blåbärsris och stock och sten en bra bit genom skogen. Det var på denna sträckan jag mötte Galten för några veckor sedan. Den här gången träffade jag o hunden på nåt annat spännande. Vem har använt stubben som slaktbänk? En räv?
Så småningom kommer man fram till Traneröds mosse och då kommer man in i ett naturreservat. Det vita spåret går ut en bit i kanten av mossen, man får gå på plankor för att inte bli alltför blöt. Här är träden som bonsaier, knotiga och förkrympta. Nästa sevärdhet är Highland Cattlefamiljen som nyss fått tillökning. Småkosslingarna är så fina!
De äldre syskonen vågar komma lite närmre.
Sedan korsar man Ljungbyhedsvägen och fortsätter över Grindhus, en öppen betesmark med gamla stenrösen som också anses så speciell att den blivit naturreservat. Varning för väldigt blött och kleggigt underlag på ett ställe. Jag har frågat om inte stiftelsen kan fixa lite plankor där, men det är tydligen en komplicerad historia i och med att det är reservat, så bra kängor/stövlar och hoppande på tuvor rekommenderas! Massor med vitsippor innan spåret dyker in i skogen igen.
Nu ser man strax fiskedammen mellan stammarna på vänstersidan och sen är det bara en kvart kvar innan man nalkas vandrarhemmet.
Just här matchar slingmarkeringarna huset väldigt bra! Och sen är man tillbaka! Tidsåtgång; ca 1,5 timme inklusive fikapaus i solen.
Nu blir det mer och mer öppet i caféet! Vi börjar med 1:a maj, 12-17. Sen blir det öppet lördag, söndag och helgdag och klämdag fram till midsommar. 25 juni tom 12 augusti, ALLA DAGAR!

torsdag 19 april 2012

Nu brister knoppar!



Och vitsipporna är all over the place på Söderåsen!



onsdag 18 april 2012

måndag 16 april 2012

Bakom kulisserna



Ja, så här går det till när polkagrisarna krossas till Polkabiscottidegen. Ett hantverk! Observera att golvet är rent och livsmedlet skyddas av både originalförpackningen och en bricka i processen.

lördag 14 april 2012

lördag 7 april 2012

Glad påsk?


Uteserveringen är öppen... det finns även skidor att låna!

Men räds icke detta väder utan ge er ut på konstrunda t ex. Kör försiktigt, och sen är det mysigt att fika här (inomhus om man vill!). Först måste ni besöka Bente och förundras över hennes keramik. 200 m härifrån!


Tack Bente för den fina påskpresenten!

måndag 2 april 2012

Glassssssssss!

Veckans nyhet; Glassboxen har anlänt, och personalen (moi) håller på att smaka sig igenom sortimentet. Tarragona är inte dum!

Extraöppet hela påsklovet och Konstrundeveckan (t.o.m. den 15/4)