torsdag 21 juni 2012

Rönne å


 Att tyst glida fram på ån en solig sommardag, med trollsländor som ibland slår sig ner på ens knä. Svårt att slå!

Rorsmannen därbak känns tryggt.
Bilderna är inte helt rättvisande, för i forsarna blir det lite mer adrenalin... men då vågar man inte ha kameran framme.

Vill man inte göra som vi, dvs klydda med två bilar och egen kanot och lista ut ett "fiffigt" system för vilken bil som ska vara i start och i mål... Då kan man parkera hos trevliga http://www.ronneadalens.se/ kanotuthyrning i Ljungbyhed och hyra kanot av dem. För en liten extra slant kör de både dig och kanoten dit du vill starta.

lördag 16 juni 2012

Mina första amerikaner


Todd, Jackie, Marilyn och Ed. Väldigt rara människor som bott hos mig två nätter i veckan som gick. Tänk att de suttit hemma i New Hampshire och planerat sin Sverigeresa med hjälp av internet och så har de hittat Klaverods hostel och bokat in sig. Teknikens under!

Men inte nog med det, Todds efternamn är Seastedt och hans farfarsfarfarsfarfarsfar utvandrade från Sverige. Vad hette han då? Jo, Sjöstedt precis som min mamma...

Jag åkte hem till pappa och rotade fram mammas släktforskningspärm om Sjöstedtarna. Det visade sig att det är möjligt att jag och Todd härstammar från samme Truls Sjöstedt, trumpetare i Karl XII:s armé.

Så jag var ju tvungen att berätta om min morfar, Thure Sjöstedt, som var känd brottare på sin tid och tog medaljer både på OS i Amsterdam och OS i Los Angeles. Märkligt nog, så har Todd varit ungdomstränare i brottning!


                         Morfar Thure 1928 (25 år gammal)

måndag 11 juni 2012

Det ÄR sommar!


Måndagar ska ju egentligen vara lediga, men det är ju svårt när man köpt ny röjsåg och går loss! På eftermiddagen fick hunden till slut med mig på en härlig runda. Vi höll oss till Klåveröd, de sydvästra delarna, området där skidspåren läggs på vintern. (Har man "Rundvandringar Söderåsen" så är detta vandring 11)


Mitt i skogen, en jätterhododendron. Varför? Hur? Vacker!




Vyerna öppnar sig.




Sommarhälsningar från Klåveröd!

fredag 8 juni 2012

Det kom ett paket...


... ett riktigt spännande, inslaget i en tysk dagstidning.


Med omsorgsfullt präntad adress och en bård av frimärkshöns. Vad fanns i det?


Jooo, ett reklamkit inför utomhusbion senare i sommar. Affischer och idolkort på Buster Keaton (googla honom, alla som är födda efter 1910...)


Glöm inte boka in den 21 juli!

måndag 4 juni 2012

Nu även hästparkering!

Igår invigdes den!




Här tänker vi även på de fyrbenta gästerna!

Men egentligen har jag inte lagt två strån i kors, utan allt är Annas förtjänst. De två små hagarna har hon ställt i ordning för sina hästar när hon kommer på besök med sin turridning http://www.turridning.se/ . Men hon hälsar att även andra hästar får stanna och mumsa en stund. Gräset verkar gott!

Och så är det så klart öppet i caféet på onsdag 6/6. Välkomna!

fredag 1 juni 2012

Det hemliga vindskyddet

Först går man en stig längs en ravinkant. Här kommer det att bli MYCKET blåbär längre fram. 


Sen tar man sig nedför ravinbranten, ända ner i botten.


Här nere i Amazonasdalen är det skuggigt och fuktigt och vilt.



 
Det gäller att veta vad man letar efter, annars är det lätt att missa sidoravinen på vänstersidan, dold av klippblock och grönska. Kolla noggrant bilden här ovanför. Ungefär i mitten av bilden, lite snett nedåt vänster, syns nu vindskyddet...


Och efter att ha klättrat över de sista hindren är vi framme vid målet! Vem byggde det? När?


Man kanske skulle sova över här nån gång?
Ledtråd; Rundvandring 6 i "Rundvandringar Söderåsen"!