onsdag 22 maj 2013

Pingsthelg

Först var det sommar, lördagen bjöd på 25 grader och strålande solsken. Till Klåveröds vandrarhem kom detta glada kusingäng.
De har minst en sak gemensamt; Deras föräldrar är födda och uppvuxna i huset i början av 1900-talet.

Sen blev det söndag och himlen öppnade sig. Jag har så omtänksamma cafégäster som sätter sina blöta skor utanför!

söndag 12 maj 2013

En riktigt bra dag...

... började redan med detta tecken klockan 06.35, när det var dags att fylla på kaffebyttan inför vandrarhemsfrukosten!

Några timmar senare kom Anette www.dagliljan.se i fräsch grön tröja med dagens leverans av fräscht grönt.

Några timmar senare på min arbetsbänk i köket, en inspirerande samling av ärtskott, strandkämpe, koriander, dill, ruccola och en massa annat som jag inte ens vet namnet på

Sen blev det härliga pajtallrikar!

Jag, Maja och Karin var beredda på invasion kl. 12, men inget hände. Det kom några strögäster, men det blev mest till att fördriva tiden med att putsa och feja i små hörn. 15.08 gick Karin hem. 15.15 kom ALLA! Och på en och en halv timme lyckades vi slå kassarekord, igen. En riktigt bra dag!

måndag 6 maj 2013

Det är grönt!

En lätt skiftning i kastanjer och björkar och bokarna börjar så smått, men de flesta har fortfarande bara bristningsfärdiga rödbruna knoppar. Lövsprickning. Vilket trist ord på något så enastående vackert.

onsdag 1 maj 2013

När öppnar ni på lördagarna igen?


Den frågan får vi ganska ofta på caféet nu, och svaret är att vi fortsätter med lördagsstängt! Det kan ju verka lite konstigt med ett café som minskar öppettiderna när kundtillströmningen ökar, men såhär är det; Både vandrarhemmet och caféet rullar på bättre och bättre. Ofta bokar folk boende från fredag till söndag och ibland är hela stället abonnerat lördag till söndag. På lördagarna vill vi att vandrarhemsgästerna ska känna vilket lugnt och rofyllt ställe Klåveröd är, men på söndagarna när de checkat ut är det fritt fram för glada fikasugna.

Alternativet vore att bygga nytt café t ex i stallet, så att inte båda verksamheterna behöver samsas i samma lokaler, men det är inte aktuellt just nu i alla fall, och det ska ju inte vara för storskaligt här.

En trevlig bieffekt är att jag gillar att vara ledig på lördageftermiddagar också!

Men, under juli månad har caféet öppet ALLA dagar, och ibland kör vi lite extraöppet om det passar. Då meddelar vi i förväg här på bloggen eller på facebooksidan http://www.facebook.com/pages/Klåveröds-vandrarhem-café-hostel-café/189801787724394 . Gå gärna in och gilla den, så missar du inga extraöppettider!

Och vill ni tvunget fika en lördag, så finns det andra trevliga ställen i närheten, t ex Annes i Ljungbyhed, Mormors bod i Stenestad, Stenestad Park och Lotta på Åsen. Kolla deras öppettider för säkerhets skull.