tisdag 5 februari 2013

Ingen kommer någonsin att tro oss

I lördags kväll när jag och Jöjje var på väg hem fick vi ett tips av en återkommande gäst. Den årliga danska (hemliga) nattorienteringen för scouter skulle gå av stapeln samma natt. Kontroll nr 6 skulle vara särskilt sevärd och vi var välkomna att komma ut och beundra den. Vi fick en invecklad beskrivning för att hitta dit, en plats på åsen där jag aldrig varit, ändå inte så långt från vandrarhemmet.

Så vi gav oss iväg ut med bilen i den stjärnklara natten. Minusgrader och ett snötäcke på marken. Dubbdäcken tog oss uppför branta backar och vidare in på frusna traktorstigar långt in i mörkret.

- Vi måste ha kört fel, så här långt kan det inte vara. 
- Ja, vägen blir värre och värre, ska vi stanna och gå, eller backa?

Då... uppenbarar sig ett stort mörkt vidunder i en glänta. Ett enormt bygge, täckt av pressenningar. Jörn kommer ut med pannlampa och välkomnar oss och guidar oss in. Det är två våningar och innanför ytterdörrarna finns en liten hall. Man passerar genom svängdörrarna och är inne i saloonen! Än så länge är bara personalen här och laddar. " Gästerna" beräknas komma inom mellan 01 och 06. Till höger finns en sex meter lång bardisk med speglar och rader av flaskor. Till vänster ett piano med kandelabrar och runda bord med plats för ett 50-tal gäster. Varmt och skönt, det sprakar i flera kaminer och stearinljusen lyser upp alla hörn. En grov trätrappa leder upp till en loftgång med tre små rum. Här träffar vi saloonens glädjeflickor som snart ska byta om till korsettliv och plymer.

Vi är helt mållösa, detta finns en helt vanlig lördag, mitt ute i skogen... Markägaren lånar ut gräsplätten under en vecka, sen ska det inte synas att de har varit där. Vilket jobb, bara för en natt! 

Baren ser väldigt inbjudande ut och det är ju trots allt bara en av oss som behöver köra hem, så vi undrar om man kan köpa en öl. Men nähä, det finns ingen alkohol i denna saloonen eftersom det är ett sportevenemang. Alla de fina whiskeyflaskorna i baren är tomma! En dansk saloon utan öl! Ingen kommer någonsin att tro oss!

 Baren

 Senare på natten när löparna anlänt för drycker och soppa.

 Byggarbete dagen innan, saloondörrar på plats.

 Här byggs det rum åt saloonflickorna.

Så här såg det ut i dagsljus.

Tack till Jörn Wildt för att jag fick låna bilderna, och för ett äventyr en helt vanlig lördag kväll.

7 kommentarer:

 1. Nä, vi tror er inte ;) Otroligt!

  SvaraRadera
 2. Mer osannolikt var det för några år sedan :-) Så byggde dom en rysk ubåt!

  SvaraRadera
 3. Se bilder her: http://alligator.dk/galleri/?album=11&gallery=17

  SvaraRadera
 4. Sandt... De er skøre de danskere..

  SvaraRadera
 5. > Så byggde dom en rysk ubåt!

  Yeps. Men hvad I ikke ved er, at det var søsterskibet til U 137 (http://sv.wikipedia.org/wiki/U_137) - og at besætningen, efter et uheld, havde trukket den på land for at undgå at blive fundet af Svenskerne - og lide samme pinlige skæbne som sit søster skib :-)

  SvaraRadera
 6. Og her er et par billeder af ubåden: http://elfisk.smugmug.com/Events/Alligator-2006/27893285_7CmvVF

  SvaraRadera
 7. Jo men, det är ganska sannt! ock i Klövhallar fanns ett illegalt sågverk!

  SvaraRadera